Linneagården – Primärbehandling 11/12/15

Här på Linnéagården som är vår primärbehandling för kvinnor, är du under en tid av 5-8 veckor. Vårt syfte med primärbehandlingen är att introducera dig i 12-stegsprogrammet som vi påstår är den verksamma medicinen för din sjukdom. Det sker genom föreläsningar om medicinska, psykologiska och sociala konsekvenser av det kemiska beroendet och dess utveckling, men också genom att skapa medvetenhet om att ditt tillstånd inte är unikt. Vi arbetar i gruppterapi med dina attityder, konsekvenser och försvarsmekanismer där det egna ansvaret för både insjuknande och tillfrisknande betonas. Målet är insikt om dig själv, din situation och din möjlighet till förändring.

Det är viktigt att tillfriskna fysiskt och psykiskt, och där är kosten av stor betydelse. Vi serverar en kost som är proteinrik med nyttiga fetter,  rikligt med grönsaker, minimalt med gluten, raffinerat socker och så långt det är möjligt oprocessade produkter.

Linnéagården
” Den glorifiering som i vår kultur tillfaller den nyktra, kontrollerande kvinnan som håller hemmet samman, står i kontrast med den missbrukande kvinnan. Detta är förklaringen till att den missbrukande kvinnan fördömer sig själv på samma sätt som hon fördöms av omgivningen. Kvinnan ska få tid att hitta den kvinnoroll hon själv önskar ha”

Linnéagården är ett litet behandlingshem. Det ligger centralt i en liten by strax utanför Hudiksvall, med närhet till post i affär, bank, ICA-hall, frisör och vackra promenadvägar med en trygg och personlig atmosfär.

Här får du möjlighet att börja prata med andra kvinnor som kan lyssna och förstå, eftersom de har samma erfarenheter som dig. Vi hjälper dig att bryta isoleringen och bereda vägen in i gemenskapen. 
Vi erbjuder lugn och ro, ett ställe att börja växa på, för hitta tillbaka till livet igen. 
Till vår hjälp har vi Tolvstegsprogrammet, grupper och föreläsningar. Vi jobbar tillsammans utifrån de förutsättningar vi har och hjälper varandra att tillfriskna från alkohol- och eller drogberoende.

Sammanfattningsvis under behandlingstiden lär vi oss vad beroendesjukdom är och hur vi behöver leva för att hantera vår sjukdom och våra känslor, hur vår livshistoria präglat oss, vilka mönster vi levt efter och börjar träna oss på att göra annorlunda/hitta nya mönster och rutiner. Tillsammans skapar vi förutsättningar att leva, inte varje dag som om den vore den sista, utan som om den vore den första!

Har du funderingar, så hör gärna av dig till oss så berättar vi mer!